MALI LOŠINJ

OAZA VITALNOSTI

Lošinj već dugi niz godina krasi epitet „otok vitalnosti“, a njegova je priča svake godine sve bogatija i zanimljivija. Blaga mediteranska klima, čisto more, lavanda, metvica i preko 200 drugih ljekovitih biljaka samo su jedan od mamaca za one željne istinskog odmora i „punjenja baterija“. Jesmo li već spomenuli da je Lošinj jedan od otoka sa najviše sunčanih dana u godini?

High angle view of amazing panorama. Seaside town, island, sunset. Mali Losinj, Croatia.

REKREACIJA I WELLNESS

Mali Lošinj obiluje hotelima sa SPA zonama s bogatom i inovativnom ponudom tretmana pa ćete uz vrhunske masaže skinuti sav „suvišni teret“, osloboditi se napetosti i odmoriti vaše tijelo, a i duh. Osim wellness ponude, sportsko-rekreacijski centri zaokružuju ponudu destinacije. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni ponudu uvjetovanu prirodnim predispozicijama – Uvala Čikat oaza je bogata stoljetnom borovom šumom, ujedno i odličan izbor za kupanje u kristalno čistom moru.

DOM DUPINA

Lošinj je nadaleko poznato klimatsko lječilište, čije ljekovite tajne možete otkriti u miomirisnom vrtu ljekovitog bilja u Malom Lošinju. Tamo možete upoznati čitav biljni svijet otoka, dok u čistim vodama lošinjskog akvatorija možete otkriti razlog zašto su dupini odabrali upravo Lošinj za svoj dom. Svake godine, 5. kolovoza u Lošinju se obilježava Dan dupina – manifestacija s ciljem njihove zaštite. Uz edukativne programe o ovim dobroćudnim i čudesnim životinjama priređuje se izložba dječjih likovnih radova, te video projekcije života iz svijeta dupina. Dupina možete i posvojiti, a ako budete imali sreće da ih vidite, vjerujte da će trenutak biti nezaboravan.

Common Bottlenose Dolphin, Atlantic Bottlenose Dolphin